Varnalėšų ekstraktas

Europiečių nemėgstamas augalas, o Japonijoje auginamos specialiose plantacijose. Anksti pavasarį sodinami daigeliai arba sėjama tiesiai į lysvę, o rudenį kasamos baltos, sultingos šaknys. Japonai jų deda į salotas, jas valgo virtas ir keptas, iš jų kepami paplotėlius ir kotletus. Šaknų miltai, sumaišyti su dvigubai daugiau ruginių arba kvietinių miltų, tinka duonelei kepti, o supjaustytas šaknis galima dėti į sriubas vietoje bulvių.

Kosmetikoje varnalėšos ekstraktas labai tinka riebios, mišrios ir jautrios odos priežiūros priemonėse. Jis gerai ramina švelnina, stimuliuoja ir valo odą, stipriai regeneruoja, tonizuoja ir drėkina plaukų svogūnėlius bei reguliuoja jų riebalinių liaukų veiklą. Varnalėša – stipriai regeneruoja ir tonizuoja, drėkina plaukų svogūnėlius bei reguliuoja riebalinių liaukų veiklą. 

Ingredientai pagal abėcėlę:

a ą b c č d e ę ė f g h i į j k l m n o p r s š t u ų ū v z ž